Mästertassen logga

 

Mästertassen

Misse talar

Korater

Personlighet

Hälsa

Kinni/Sonic och Kosmos

Nimusse och Alfonzo

Soloo

Timmo och Frasse

Munni

Hanoo, Elise, Maja

Mai-Mai

Sessan, Ludde, Lady, Linn, Nebbis, Shiraz

I minne: Max, Morris, Prins, Gregory

Guchi och Rut

Felicia och Felix

Stamtavlor

Katthälsa

Utställningar

Vad händer

Änglamissar

Personlighet

En generaliserande beskrivning följer:

Korater är mycket uppmärksamhetskrävande och vill gärna bli roade. Speciellt som unga vill de vara med överallt, men de är intresserade och med hela livet. De roas av att människor springer omkring och leker med kattleksaker medan de tittar på. Ibland kan de deltaga i leken De är intelligenta och nyfikna. De tycker inte om höga och plötsliga ljud, varför dammsugare inte är välkomna i närheten av dem. Vatten är inte heller populärt även om de inte kan låta bli att ibland undersöka badkaret och hoppar upp på kanten och druttar i. Antingen blir det en traumatisk upplevelse som resulterar i att katten ser badrummet som ett högst otrevligt rum eller så skakar katten bara på sig och glömmer bort ett obehagligt litet förtret.

Korater är enormt goda hoppare och kan ta språng både på längden och höjden som imponerar stort. De är medelstora men väger mer än man tror då de har kompakta muskulösa kroppar. En del korater gillar som vissa andra katter att titta på tv, om det är något intressant som visas. En del korater har en egenhet som säkert hänger ihop med deras kamouflageteknik i naturen - de tror att de är utom fara när en bil kommer om de trycker sig mot vägen och låtsas att de är en sten.

Till höger en bild på Snurre som kattunge och Snurre som lekfullt öppnar sin födelsedagspresent med hjälp av Solana - 18 år senare.